Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Zene Rovat logó

Szemezgető

  • leading: Koncertajánló: Ez a divat, Kistehén, Esma Redzepova, Palotai, Korai Öröm, Shantel, katalena, Barabás Lőrinc, colorStar
  • szerző: Szöveg: Horváth Annamari
Megjelenés dátuma: 2011. június 08. szerda

Ez a divat

Az „Ez a divat” valószínűleg többet mond azoknak, akik már a kilencvenes években is aktív koncertlátogatónak számítottak. Sebaj, még van lehetőség a csatlakozásra, hál’ Istennek zenéjüket nem ette meg az idő rozsdája, ma is friss üde jazz-es elektronikus zenét játszanak.

 

 

Június 10. (péntek) 19:00, Bakáts tér 

 

Kistehén

Aki a zenekar 2010-es átalakulása óta nem látta a zenekart, érdemes meglátogatnia a Kobuci kertet, hogy személyes tapasztalatokat szerezzen a változásról és eldöntse, melyik felállás jött be jobban.

 

 

 

Június 10. (péntek) 20:00, Kobuci Kert, belépő: 600 Ft 

 

Esma Redzepova & Ensemble (Macedónia)

Már ötödik alkalommal rendezik meg az Athe Sam! –ot a Cigány Összművészeti Fesztivált, aminek keretében mindenki bepillantást nyerhet a cigány kultúrába, nyitott beszélgetéseken vehet részt, számos ingyenes koncerten rophatja hajnalig. Pénteken a Cigányok Királynője lép színpadra, aki zenéjével sokat tett azért, hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz.

 


Június 10. (péntek) 23:00, Gödör Klub, belépő: ingyenes 

 

A38 Colours by Palotai - Palotai 50 series No2 - A Tilos az Á-tól az A38-ig

Palotai Zsolt az egyik legelismertebb és legnépszerűbb magyar Dj, aki komoly életművet tudhat maga mögött. Ebből kaphatunk ízelítőt, a tematikusan felépített koncertsorozat jegyében.

 

 

 

 

 

Június 12. (vasárnap) 23:00, A38 Hajó belépő: 1000 Ft 

 

 

Tilos Rádió Maraton - Korai Öröm

A már Amerikában is felnőtt korúnak számító zenekar, „sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében”. Most megnézhetjük, mi hajtja ezt a nyughatatlan gépezetet.

 

 

 

 

 

Június 14. (kedd) 23:00, Dürer-kert, belépő: ingyenes 

 

Shantel & Bucovina Club Orkestar, DJ Suefo

 

Az elektronikát a balkáni zenével párba állító Shantel, nem először őrjíti meg a közönséget. Ezt a koncertet, vadul táncolva és ugrálva lehet igazán élvezni. Itt minden a ritmusról, a lendületről és az önfeledtségről szól. Ez a koncert biztosan felpörget a hét második felére is. A hajón új lemezük a Planet paprika anyagával mutatkoznak be.

 

 

 

Június 15. (szerda) 21:00, A38 Hajó, belépő: elővételben-2500 Ft , a fellépés napján-3000 Ft 

 

Katalena (SI), Barabás Lőrinc

A Katalena egy olyan szlovén formáció, mely a hagyományos népzenei gyökerekhez nyúlt vissza, de azt megbolondította a mai modern elektronikus zene friss hangzásával. Érdemes belehallgatni! Az este különlegessége, hogy hosszabb kihagyás után, még aznap este Barabás Lőrinc is fellép a Hajón!

 

Június 18. (szombat) 20:00, A38 Hajó, belépő: 500 Ft 

colorStar

 

Mielőtt még végleg bezárna a Zöld Pardon, használjuk ki, hogy olyan koncertekre mehetünk el fillérekért, mint a Colorstar.

 

 

 

 


Június 22. (szerda) 20:00, Zöld Pardon,
belépő: 400 Ft 

 

{likeit}

.

.