Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Könyv rovat logó

Forró kalandleves

  • leading: Frei Tamás: A Megmentő
  • szerző: Szöveg: Lángi Zsuzsanna
Megjelenés dátuma: 2011. július 27. szerda

Végy egy marék kalandort, kémet, bűnözőt, miniszterelnököt és oligarchát (tetszőleges arányban, hiszen ezek manapság tulajdonképpen szinte szinonímák), dobd bele egy fazék forrásban lévő aktuális energiapolitikai fondorlatba, adj hozzá egy csipet szerelmet és egy frissen pucolt, magyar termesztésű, de francia idegenlégiós kommandóst, aki az utolsó utáni pillanatban majdan megmenti KisHazáját, és máris kész A Megmentő, Frei Tamás meglepően jó kalandregénye. Ő egyébként is a nemzetközi összeesküvések nagy szakértője, most legalább még a száraz tényekhez sem kell igazodnia, szárnyalhat egy jóízűt.

Frei Tamás - A megmentő

Párhuzamos történések rövid, pörgős fejezetekkel: ez, az amerikai akció-thrillerekkel befutott stílus nemhiába sikeres formula, az ellenállhatatlan „csak még egyet” ingernek engedve az embert annyira beszippantja a mese, hogy még ráadásul hót ideg is lesz, ha a külvilág közben belezavar a pörgésbe. Ha angolul írta volna, már Tom Cruise heverne egy háztetőn, szexisen koncentrálva mesterlövész-puskája távcsövébe.


Majdnem Tom Cruise

Szóval ne riasszon el a gagyi borító, hanem jó szórakozást!

Frei Tamás: A Megmentő
2010 Ulpius ház

 

{likeit}

.

.

Tovább a kategóriában: Gimi, nem csak tiniknek »