Ziher | Havi Tuti Kultúrtipp zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Film Rovat logó

Most játsszák: Sikeres folytatások

  • leading: Verdák 2, Kung Fu Panda 2
  • szerző: Szöveg: Berényi Anna
Megjelenés dátuma: 2011. szeptember 07. szerda

Erős fenntartásokkal ül be az ember a moziba, amikor egy jó film második részét készül megnézni. Két ilyen tapasztalatban is volt részünk a nyáron, főleg gyerekeseknek: a Kung Fu Panda és a Verdák is folytatódott. Nemcsak műfajilag hasonló a két alkotás, hanem első és második részük minőségében is, sőt még a második részek látványötleteiben is. Nem árulunk el titkot – hiszen, ha itt írunk róla, akkor csak jól sikerülhettek az alkotások -, hogy érdemes volt folytatni mindkét filmet.

Aki látta az első részeket, az ismeri jó tulajdonságaikat: jól kidolgozott, szerethető és ironikusan sztereotip szereplők, szépen felépített cselekmény, ahol az egyedi fő történetet jól bevált kötelező cselekményszálak (pl. szerelem, barátság vagy apa-fiú konfliktus) kísérik. Látványos, végig humoros mesék, ahol a végére minden szál összeér, és a happy end cukros ízét jól ellensúlyozza a végig jelenlévő finom irónia. Tehát az európai értelmiségi szülő is jól szórakozik, nem csak a csemetéje.

Szerencsére a második részekre is elmondható az összes fenti dicséret, sőt, még külön látványelemmel egészült ki mindkét alkotás. Olyan akciójeleneteket vittek a rajzlapra, amelyeket eddig ilyen műfajban nem láthattunk. Vannak olyan részek a filmekben, ahol szinte elmosódik a különbség a számítógépesen animált akciófilmek és az akciósított animációs filmek között. Kihasználják az animáció minden lehetőségét, és a látványötleteket átvették a legjobb hagyományú akciófilmesektől.
Mindezek miatt óvodás korú gyerekeknek ezek a filmek nem ajánlhatók, az alsósokat is előbb érdemes Harry Potteren edzeni.

Mindkét alkotás nyáron ment a mozikban, a dvd-k várhatóan az év végén jelennek meg. Kiváló ajándék olyan gyerekeknek, akik annyira el vannak kényeztetve, hogy már kívánni sem tudnak semmit maguknak karácsonyra.

 

{likeit}

.

.