Ziher | Havi Tuti Kultúrtipp zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Fotó rovat logó

Légből kapott képek

  • leading: George Steinmetz
  • szerző: Szöveg: Zsolnai Péter
Megjelenés dátuma: 2011. szeptember 07. szerda

A fotósok nagy része a földön jár, hogy különleges hangulatú vagy egyéni, eddig még nem látott szögből mutasson be különböző témákat. George Steinmetz ezzel szemben a levegőből készíti képei nagy részét.

Feltételezem, hogy nem vagyok egyedül, amikor repülőn ülve éppen egy szép naplementéről, vagy egy gyönyörű felhőformáról megpróbálok képet készíteni, hátha vissza tudom adni az adott pillanat hangulatát. Amikor visszanézem a képeket, azt kell tapasztaljam, hogy a repülő ablaka soha nem olyan tiszta mint amennyire szeretném, így élvezhetetlen a kép a sok kis karcolás, jégkristály miatt.

Ezért mindig lenyűgöz, amikor olyan légi fotókat látok, amik nem hogy élvezhetők, de egyenesen lélegzetelállítóak. George nem csak kis repülőgépről fényképez, hanem mostanában egy motoros ejtőernyővel járja Afrikát és készíti beszámolóit. A repülővel szemben ez a légi alkalmatosság sokkal csendesebb és a földhöz jóval közelebb lehet repülni vele anélkül, hogy jelentős mértékben befolyásolná a lába alatt zajló eseményeket.

George keresőjében leginkább Afrika szerepel és azon belül is a sivatagok formái, színvilága és élete érdekli a legjobban.

Képeivel legtöbbször a National Geographic és Geo hasábjain találkozhattok. Az alábbi linken további információk és képek:

http://www.georgesteinmetz.com/index.php

 

{likeit}

.

.

Tovább a kategóriában: « Hangulat retrospektív