Ziher | Havi Tuti Kultúrtipp zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Fotó rovat logó

Egy kis tekerés után l’art pour l’art

  • leading: Peter Kemp fotói
  • szerző: Szöveg: Zsolnai Péter
Megjelenés dátuma: 2011. november 03. csütörtök

Amikor elkezdtem fényképezni, a gép kiválasztásánál egy hasonlat segített a döntésben. Ha a fényképezőgépek Audiját vagy Mercedesét szeretném megvenni, akkor Canont vagy Nikont kell vásárolnom. Ez segített belőni a várakozásokat mind minőségben, mind árban. Amikor megszereztem a magam „audiját” „mercedesét”, bele se gondoltam abba, hogy van a fényképezőgépeknek Rolls Royce-a is. Az egyik ilyen márka a Hasselblad, egy ikonikus fényképezőgép. A legtöbb gyártó meghirdeti az imidzséhez illő fotópályázatát. A Hasselblad ilyen pályázata a Hasselblad Masters Awards, amely 2001 óta fut ebben a formában. A cím elnyeréséért most is folyik a küzdelem.

Az, hogy miként végződik a verseny még a jövő titka. Ami azonban már biztos az az, hogy kik a döntősök. Az egyik ilyen szerencsés fotós, Peter Kemp holland fotóművész. Jelen pillanatban még túl sok információt nem lehet róla találni a neten. Még nem készített címlap fotókat a neves magazinok számára, még nem kapott megbízásokat neves divatházaktól, illetve még celebeket sem fényképezett rongyosra.

Azonban egy kis hollandos biciklizés után, amikor belép a stúdiójába vagy a fotózás helyszínére izgalmas, szemet gyönyörködtető képeket készít, melyek feltételezhetően meghozzák neki a nagy presztízsű díjat. A hasonlatoknál maradva, részvényeket is akkor érdemes venni, amikor még kevesen veszik észre a cégben rejlő potenciált. Szerintem Peter most egy ilyen „részvény”. Ha sikerül megnyernie ezt a díjat, akkor minden bizonnyal szárnyalni fog az árfolyama.
További képeket az alábbi linken találtok:

www.peterkemp.nl

 

{likeit}

.

.

Tovább a kategóriában: Idézet(t)ek »