Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Film Rovat logó

Csak erősebb idegzetűeknek

  • leading: Machete (színes, feliratos, amerikai akciófilm)
  • szerző: Szöveg: Wavrik Gábor
Megjelenés dátuma: 2011. január 25. kedd

Borító Machete

Aki szereti Robert Rodriquez filmjeit, nem fog csalódni: vicces és véres, sok szexi felfegyverzett nővel. Nem simán véres, hanem brutális, így főleg férfinézőknek ajánlom, bár ismerek olyan terhes anyukát, aki jót szórakozott rajta.


A főhőst alakító 66 éves (!!!) Danni Trejo nem véletlenül hiteles a jellem-váltó kemény csávó szerepében. Annak idején fegyveres rablásért, kábítószerrel való visszaélésért, és sok másért volt elítélve, és körülbelül tíz évig kisebb-nagyobb szünetekkel börtönlakó volt. Később részvett egy rehabilitációs programon, és megváltozott az élete, jól kereső filmsztár lett (1990 óta minimum négy filmet forgat évente) és viszonylag békés családi életet él, három gyerekkel (két feleségtől). A film alatt egy percre sem jut eszünkbe, hogy túl öreg lenne a szerephez. Sőt azt is elhisszük neki, amikor a bombázó fiatalabb mellékszereplők ráhajtanak. Éppen ideje volt, hogy kapjon egy szerepet, ahol ő a „good guy”.

A film másik érdekessége Antal Nimród (Kontroll), aki úgy tűnik jól összehaverkodott a rendező Rodriquezzel legutóbbi közös filmjük forgatásán (Ragadozó 3), így egy rövid mellékszerepre poénból beugrott a Machete-be is (és pár mondatot magyarul beszél!).

Danni TrejoDanni Trejo civilben

..