Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Film Rovat logó

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!”

  • leading: Inda Galéria
  • szerző: Szöveg: Horváth Annamária
Megjelenés dátuma: 2011. január 29. szombat

Nem sokan vannak, akik elvégzik a Közgazdaságtudományi Egyetemet, komoly szakmai sikereket érnek el pénzügyi területen, majd egy nap úgy határoznak, hátat fordítanak mindennek, mernek nagyot álmodni és valami egészen újba fognak. A Király utcai Inda Galéria (www.indagaleria.hu) tulajdonosa, Tallér Ágnes közéjük tartozik, azok közé, akik hisznek abban, hogy ha valamit szívvel-lélekkel végeznek, az meghozza a várt eredményt.

A belvárosi lakás-galéria 2006 óta működik azzal a céllal, hogy kortárs képzőművészek alkotásaival ismertesse meg a nagyközönséget, műgyűjtőket, más alkotókat, valamint segítse megjelenésüket a hazai és nemzetközi művészeti életben, műkereskedelemben.

Noha kockázatos lehet kevésbé ismert mai festők, szobrászok felkarolása, Ágnest mégis az alkotások „kortárs” jellege foglalkoztatja. Úgy érzi a kiállításon bemutatottak a világ történéseire adott reflexióként értelmezhetőek, elgondolkodtatóak és sosem veszítik el az aktualitásukat. Ennek tükrében választja ki azokat a tehetséges művészeket, akik beleillenek a galéria profiljába és találkoznak a potenciális vevők igényeivel is.

Ha ellátogatunk a galériába, egy Pestre oly jellemző nagypolgári lakásban találjuk magunkat, mely eleganciájával, tágas tereivel, visszafogott színeivel tökéletes helyszínt biztosít a kiállításoknak. Lakásról lévén szó, érezzük a tér otthonosságát, intimitását, s kilépve a város nyüzsgéséből, átléphetünk egy másik világba, mely hol a képzelet mezejére kalauzol bennünket, hol a mindennapi realitással szembesít.

Jellemzően havonta új anyaggal jelentkezik a galéria, három-négy művésznek bemutatkozási lehetőséget kínálva, de a kiállításokon, nyitott műteremnapokon kívül rendszeres művészeti beszélgetéseket, tanfolyamokat is szerveznek és elindítottak egy, a magyar és külföldi művészek kommunikációját elősegítő csereprogramot is.

Az elmúlt öt évben az Inda Galériát elfogadták, megszerették és mára a város legjobbjai között említik. Szerepel a hazai top10 válogatásban és a budapesti mellett, rendszeres résztvevője a párizsi, New-York-i és bécsi művészeti vásároknak.

Hogy megérte-e váltani, fejest ugrani az ismeretlenbe? A fentieket olvasva a válasz kézenfekvőnek tűnik, de még ha nem is így lenne, én személy szerint akkor is igennel felelnék. Mert egy kérdést, melynek keserű ízétől talán mindannyian tartunk, Ágnesnek biztosan nem kell feltennie: Mi lett volna ha…?

Ízelítő a képekből:

Inda - Jovián György

Inda - Czene Márta

Inda - Aka

Inda - Szabó Ádám

.
Tovább a kategóriában: « Svéd idill