Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Képző rovat logó

Káprázatos és csodás produkció, ruhák

  • leading: Fővárosi Nagycirkusz: Káprázat és Csoda
  • szerző: Szöveg: Cselényi Eszter
Megjelenés dátuma: 2011. április 13. szerda

Cikkem első ránézésre rendhagyónak tűnhet, hiszen az egészhez az ötletet múlt heti cirkuszban tett látogatásom adta.
Azt hiszem körülbelül 10 éve, de inkább több, hogy nem jártam cirkuszban, de ez a mostani előadás minden szempontból elkápráztatott.

Egyrészről újra gyerek lettem és elámulva, kicsit félve csodáltam az artistákat, vízi balettosokat, másrészről pedig az a mérhetetlen sok csillogás és giccs amit a ruhák percről percre hoztak, a divat iránti imádatomhoz is visszakapcsoltak. A jelmezek, megtartva a cirkusz kicsit letűnt jellegét, hozták azt a kötelező túlzást, amire néha kis szívünk mélyén igazán vágyunk.

A cirkusz és a divat mindig is egy közkedvelt kombináció volt. A színek és a végtelen bolondság,

a komikus téma rengetegszer nyert értelmezést különböző kollekciókban és divat anyagokban.  Néha még egy kicsit unalmasnak is gondolhatjuk, hiszen a figyelemfelkeltésnek úgymond egyszerű formája, de amikor a cirkusz és a divat összefognak az eredmény csodálatos…

Napjainkba különösen beleillik ez a kicsit túlzásba vitt styling, hiszen a minták, textíliák, különböző stílusok és korok vegyítése most igazán jön, legyen szó divatról, vagy belsőépítészetről. A giccsben is meg van az a pont, amikor annyira

sok és rossz és csillogó, hogy az már jó, sőt mi több, imádnivaló.

Mindenkinek javaslom, hogy menjen el a Fővárosi Nagycirkusz ebben a hónapban bemutatott produkciójára, mert talán egy új, vagy régen elfeledett jó élményt fog nyújtani.

 

 

 

KÁPRÁZAT ÉS CSODA

Fővárosi Nagycirkusz
Budapest 1146, Állatkerti krt. 12/A

 

3április 2. - augusztus 28. Yana Sevcsenko / vízirevü fantázia (Oroszország)

 

 

{likeit}

.

.