Ziher | Kétheti Kultúrális Kínálat zene, film & színpad, fotó, könyv, képző & forma, és konyha rovattal, érdekes cikkekkel.

Zene Rovat logó

Szemezgető

  • leading: Koncertajánló: EZ Basic, The Moog, Amber Smith, Magashegyi Underground, Tiger Lillies, Belga, Óperentzia
  • szerző: Szöveg: Horváth Annamari
Megjelenés dátuma: 2011. április 13. szerda

EZ Basic, The Moog, Amber Smith

Három hazai indie zenekar lép fel a Gödörben, akik nemcsak itthon, de külföldön is komoly sikereket értek el. Számos európai és amerikai koncert van a hátuk mögött, túl vannak több lemezfelvételen, de még mindig fáradhatatlanok.

 

 

 

Április 15. (péntek) 21:00, Gödör klub, belépő: 1500 Ft

 

 

 

Magashegyi Underground

 

Ősszel jeleneik meg a Magashegyi Underground új albuma, de szombaton már belehallgathatunk az új anyagba. „Az új irány tehát keményebb, elektronikusabb, sok ütős, húzós tempó." (Fodor Máriusz-billentyűs)

 

 

 

Április 16. (szombat) 19:30, A38 Hajó, belépő elővételben: 1500 Ft, a fellépés napján: 2000 Ft

 

 

 

Tiger Lillies

A Tiger Lillies kétszer lép fel a hétvégén a Trafóban. Szombaton Nan Goldin fotóinak bemutatásához nyújtanak aláfestő zenét, míg vasárnap hagyományos koncertet adnak. Ha valaki még soha nem látta őket, csak szólok, ne átlagos koncertre készüljön. A Tiger Lillies színház és zene fúziója, kasztrál hangú énekessel, festett arcokkal, jelmezekkel, szenvedélyes előadásmóddal.

 

 

Április 16. (szombat) 20:00, Április 17. (vasárnap) 20:00 Trafó , belépő elővételben: 3000 Ft, a fellépés napján: 3500 Ft

 

 

 

Belga

Visszavonhatatlanul tavasz van, nyitnak a kerthelyiségek. A Zöld Pardon is megnyitja kapuit és a szezonnyitáshoz nem is találhattak volna jobb zenekart, mint a Belga-t, akiket valószínűleg nem nagyon kell bemutatni.

 

 

 

Április 22. (péntek) 20:00, Zöld Pardon

 

 

 

 

 

Óperentzia

 

A 2005-ben alakult nyíregyházi zenekar három éve jelentkezett debütáló albumával. Az alapvetően elektronikus tánczenét játszó formáció azóta számos fesztiválon van túl és bezsebelhettek egy, a Fringe Fesztiválon learatott győzelmet is maguknak.

 

 

 

 

 

 

 

Április 23. (szombat) 21:00, Lámpás, belépés ingyenes

 

 

{likeit}

.

.